Indlæser

Det skal du vide om olien i din bil!

Som bilejer er det vigtigt at være opmærksom på en række ting ved sin bil og her kommer bilens olie som et af vigtigere ting. Som bilejer er det vigtigt at du får skiftet olie og oliefilter på din bil. Som en tommelfingerregel anbefales det at du skifter motorolien en gang om året ca. Man kan også tjekke i bilens instruktionsbog for at få mere præcis info om dette.

Det er også vigtigt at få skiftet sit oliefilter hver gang man skifter olien på bilen, da oliefilteret kan være tilstoppet.

Det er vigtigt at man får valgt den rigtige olie til bilen. Dette kan man tjekke op på Google, spørge sin mekaniker eller evt. en medarbejder i en fysisk butik som sælger olie. De forskellige butikker har som regel et system hvor de kan slå din nummerplade op og finde ud af helt præcist hvilken olie og oliefilter der kan bruges til din bil.

Det er ikke særlig kompliceret for en mekaniker at foretage olieskift og skift oliefilter, så mekaniker prisen for dette er ikke særlig dyrt. Prisen på olien kan variere en del alt efter hvor god en olie du ønsker til din bil. Oliefilteret er ikke særlig dyrt.

Det er meget vigtigt at du regelmæssigt (efter 1000-2000 km) tjekker op bilen olie, da olien er med til at holde bilen kørende og hjælper med at holde motoren kørende. Der kan opstå store skader i motoren ved ikke at holde styr på olieniveauet i bilen og ikke få skiftet olien og oliefiltet en gang om året ca.

Skriv et svar