Indlæser

Racerbaner du kan køre på med egen bil

Er du interesseret i at presse din bils og dine egne evner til det yderste? Her får du nogle forskellige forslag til kørebaner du kan gøre dette lovligt.

racerbane til privat kørsel

 

I dette indlæg vil forskellige baner i Danmark og Europa blive beskrevet. Indlægget handler om hvor du som privat billigt kan få lov til at tage din egen bil ud på en rigtig racerbaner og teste dine færdigheder og bil. Indlæg vil beskrive de forskellige forhold ved baner og de ting som man skal være opmærksom på inden man tager derud.

Djurs-ringen:

racerbane til privat kørsel
Oversigt over Djurs-ringen

 

Djurs-ringen banen ligger ude i Djursland i Jylland. Djurs-ringen bruge til officielle racerløb med biler og motorcykler, køreteknisk kursus og har i forskellige perioder også åbent for private, som kan få lov til at køre ud på banen med eget køretøj og teste deres biler/motorcykler og evner.

Her kan du se et klip fra banen:

 

Padborg Track:

racerbane til privat kørsel
Oversigt over Padborg Track

Padborg track som også går under navnet Padborg Park er et andet motorsportsanlæg som har beliggenhed i Vesterbæk, som ligger 6 kilometer fra Padborg. Padborg Track banen har en længde på 2,150 km. På Padborg track køres der også forskellige løb. Banen bruges også til kursus for køretekniske egenskaber. Banen åbnes også i perioder op til private billister, som får lov til teste egne egenskaber af på banen.

Her kan du se et klip fra Padborg Track hvor en billist tester sin Fiat Panda med 100 hestekræfter af!:

 

Padborg Park er et motorsportsanlæg beliggende i Vesterbæk seks kilometer nordvest for Padborg.

 

Nürburgring:

racerbane til privat kørsel
Oversigt over Nürburgringen

Den sidste bane som vi vil beskrive i dette indlæg er den verdenskendte og måske mest populære racerbane for private billister som er Nürburgringen. Banen har beliggenhed 100 km syd for Köln. Banen har tidligere været brugt til Formel 1 kørsel, men da det blev vurderet at banen var for farlig til Formel 1 blev Formel 1 kørsel aflyst på banen. Banen bruges i dag til andre formål, som bl.a. er privat kørsel på banen. Nürburgringen er nemlig åben for private billister ligesom Djurs-ringen og Padborg Track.

Her er et klip fra Nürburgringen hvor Porsche tilbage i 2013 slår den daværende banerekord:

 

 

Skriv et svar