Indlæser

Sådan skifter du bildæk

Vil du ikke bruge penge på at få skiftet dæk og er du tvivl om hvordan du selv kan gøre det? Så læs med her hvor vi beskriver hvordan du selv kan skifte dine bildæk og hvilke materialer du skal bruge.

 

Først og fremmest skal du have dit værktøj klar.

Donkraft: Du skal bruge en donkraft til at kunne løfte din bil. Donkraft følger som regel med i bilen fra producenterne af og ligger i bagagerummet under dækslet, hvis dette ikke er fjernet af tidligere bilejer eller dig selv. Hvis du ikke har en donkraft til rådighed kan du købe en i Thansen eller låne fra en af dine naboer som med garanti har en.

Krydsnøgle: Du skal have en krydsnøgle til at løsne og spænde bolte med. Krydsnøglen er til at finde i bagagerummet også hvis den ikke er fjernet. I tilfælde af at du ikke har en krydsnøgle kan du købe en i en Thansen butik eller en anden tilsvarende butik. Krydsnøglerne koster omkring 50-70 kr.

Guld/Sølvfedt: Du skal have guld eller sølvfedt. Dette er ikke noget som følger med alle biler, men det er værd at gå ud investere i det. Du skal smøre dine hjul med det her fedt så der ikke dannes rust.

dækskifte

Sådan her skifter du dine dæk:

Placere din bil: Placer din bil et sted hvor den ikke risikere at skride. Placer din donkraft under bilen. Løft ikke bilen endnu.

Løsn bolterne: Du skal nu løsne dine bolter inden du løfter bilen med din donkraft. Du skal ikke løsne bolterne helt men kun løsne dem lidt.

Løft bilen: Løft nu bilen. Når hjulene får luft mellem sig selv og jorden kan du begynde med at løsne boltene helt og fjerne hjulet helt. Pas på med hvordan du placere dig, da du kan risikere at få bilen eller hjulene mast ned over dig.

Smør dine hjul med fedt: Husk at smøre dine nye hjul inden du sætter dem på. Det hjælper med mod rust og gøre det også nemmere at pille hjulene af igen.

Sæt boltene på: Du skal nu sætte dine bolte på igen. Dette skal gøres på kryds. Fastspænd ikke boltene endnu, men skrue dem på så dækkene sidder på.

Sænk bilen: Du kan nu sænke bilen og fjerne donkraften. Du skal huske at fastspænde dine bolte nu. Husk at dobbelttjekke om alle bolte er spændt helt ind for at undgå at hjulet sidder skævt og for undgå at hjulet ryger ud under kørsel.

 

 

Skriv et svar